Glatte svalganger

Vinteren nærmer seg med risiko for fall på glatte svalganger

Alle vet at svalgangene i vårt borettslag kan bli farlig glatte, og at akkurat det kan være vanskelig å se. Risikoen er særlig stor på morgenkvisten og formiddagen når det har vært nattefrost. For å redusere risikoen for fall har borettslaget investert kr 80.000,- i gelendere langs husveggene på alle svalganger. Disse gelenderne går helt inn til ytterdørene. Du skal derfor kunne holde deg i gelenderet før du begir deg ut på svalgangen. Dersom alle skjerper seg og husker på denne forsiktighetsregelen burde vi kunne unngå fallulykker på svalgangene. Selv om fall likevel kan skje vil trolig skaden bli mindre når vi har noe å holde oss i. Ellers kan det være en god regel å gå nær husveggen der svalgangen er minst utsatt for nedbør.

Nå er det imidlertid slik at vi alle er mer eller mindre uforsiktige og ubetenksomme. Styret har derfor anskaffet og utplassert beholdere med strømiddel innenfor hoveddørene i alle foajeene. Det er meningen at beboerne selv skal strø svalgangene med dette middelet som på alle måter er miljøvennlig. I beholderen er det derfor også en plastboks som gjør det mulig å ta med seg strømiddelet i bærbare mengder.  Det skader verken gulvene som blir strødd eller hendene som strør

Husk bare på å legge tilbake boksen i beholderen når du har strødd. Når du strør vet du allerede at det er glatt. Det er derfor først og fremst dine naboers ve og vel du har i dine tanker når du strør. Ikke kom i den situasjonen at din nabo blir utsatt for en fallulykke fordi du lot være å strø.
Det er helt greit at du forsyner deg med strømiddel som du kan oppbevare i din egen boks i entreen. 

Utviklet av Huseby Senior Residens BRL - Drevet av Webnode