Kulturmandager i Felleslokalet

(Marit Strømsø 09.02.2021)  Vi startet optimistisk året 2020 med et innholdsrikt program for Bokprat - Filmkvelder og Allsangkvelder, med i alt 14 arrangementer fordelt over halvåret. Bokprat består i at deltagerne utveksler inntrykk av bøker de har lest og at noen forteller om et forfatterskap eller leser høyt fra en bok.

Filmkveldeneser vi film sammen og diskuterer filmen etterpå.

Allsangkveldene har gjerne et annonsert tema, hvor Trygve synger, forteller litt om kveldens tema og leder allsang.

På alle kveldene er det anledning til å levere og låne bøker fra vårt innholdsrike Seniorbibliotek. Deltagerne har gjerne med «noe til kaffen», og kveldene er åpne for alle beboerne. Kulturkveldene er godt besøkt (fra 17-18), men det er plass til flere!

Det vi rakk å gjennomføre før Norge stengte ned 12. mars var 2 kvelder med Bokprat, 2 Allsangkvelder og 2 Filmvisninger. Nytt av året var at vi i januar gjennomførte en Filmdag fra kl. 13 til kl. 22, med visning av en hel filmserie, «Mi brilliante venninne», som bygger på bokserien av Elena Ferrante om etterkrigsoppvekst i Napoli. 13 damer hygget seg med serien, uavbrutt av italia-inspirert mat og drikke, sosialt samvær og diskusjoner rundt det vi så.

Resten av våren ble alle arrangementer avlyst, siden felleslokalet også var stengt.

Høsten startet vi uten fastlagt program i påvente av hvordan smittesituasjonen ville utvikle seg. Etter at felleslokalet åpnet igjen, startet vi forsiktig 7. september med forhåndspåmelding, spriting og god avstand, uten bevertning. 5 damer møttes til Bokprat.
28. september hadde vi Filmkveld, med samme restriksjoner. 9.oktober - Bokprat.
2. november - Filmkveld, før alt stengte ned igjen.

Vi så at mange foretrakk å holde seg hjemme av frykt for smitte og sosialt samvær måtte settes på vent.

For året 2021 har vi ikke lagt noen planer, men er klare til å sende ut et program så snart vi alle har fått vaksiner, felleslokalet åpner opp og vi kan være sosiale igjen!

Styret.

Utviklet av Huseby Senior Residens BRL - Drevet av Webnode