Vær obs!

Ikke la deg lure av utspekulerte svindlere som vil inn i leiligheten din!

Svindlerne blir frekkere og frekkere. Ved flere anledninger har beboere i borettslaget hatt besøk av personer som utgir seg for å være fra kjente firma som Canal Digital og Hafslund.

Generelt er det særlig eldre mennesker som er utsatt. Svindlerne kan også i noen tilfeller ringe på forhånd og orientere om at du kan vente besøk fra serviceteknikere som eksempelvis skal installere flere TV-kanaler eller sjekke noe i sikringsskapet ditt. Har svindlerne først kommet inn i leiligheten er det svært vanskelig å hindre at du blir bestjålet for penger, betalingskort eller andre verdisaker.

Så langt vi vet har våre beboere sluppet heldig fra den offerrollen de var tiltenkt, men med eldre mennesker som de potensielle ofrene skal det godt gjøres for svindlerne å bomme på målgruppen når de først har funnet veien til Husebyjordet der vi til og med har "Senior" i navnet på borettslaget. Det er derfor all grunn til å ta innover oss at vi er særlig utsatt for å få svindlere på døra.

Politiet kan ikke gi noen fasit på hvordan vi som eldre kan gardere oss, men kommer likevel med disse rådene:
Vær oppmerksom og kritisk i alle sammenhenger - Ikke la deg styre av snillhetsholdninger og tillitvekkende fremtreden- Ikke gjør det lett for de kriminelle ved å la verdisaker, penger og bankkort ligge synbare - beskytt pinkoden din - pass på lommeboka - og viktigst av alt: Ikke slipp fremmede inn over din egen dørstokk.

Utviklet av Huseby Senior Residens BRL - Drevet av Webnode